TERMENI SI CONDITII PRIVIND COMERCIALIZAREA DE NFT-URI
ACEST CONTRACT DETALIAZĂ TERMENII ȘI CONDIȚIILE CARE GUVERNEAZĂ PARTICIPAREA TA LA PROIECTUL ”EuMalaele” ȘI ACHIZIȚIA ORICĂRUI MATERIAL INCLUS ÎN COLECȚIA EuMalaele ȘI OFERIT SPRE TRANZACȚIONARE PRIN PLATFORMA XOXNO.COM.
PRIN ACCESAREA PLATFORMEI XOXNO.COM ÎN VEDEREA ACHIZIȚIEI ORICĂROR MATERIALE INCLUSE ÎN COLECȚIA EuMalaele, DECLARAȚI CĂ AȚI ÎNȚELES ȘI ACCEPTATI INTEGRAL ACESTE DISPOZIȚII CONTRACTUALE, PRECUM ȘI TERMENII ȘI CONDIȚIILE DE FUNCȚIONARE ALE PLATFORMEI XOXNO.COM ȘI VĂ ASUMAȚI ÎN MOD EXPRES ȘI NELIMITAT TOATE CONSECINȚELE CE DECURG DIN ACEST FAPT, INCLUSIV, DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA, RISCUL DE VOLATILITATE AL PIEȚEI.
DACĂ NU SUNTEȚI DE ACORD CU TOATE PREVEDERILE ACESTOR TERMENI, VĂ ESTE INTERZIS SĂ ACCESAȚI, UTILIZAȚI SAU TRANZACȚIONAȚI MATERIALELE INCLUSE ÎN PROIECTUL ”EuMalaele”, ORGANIZATORUL NU ÎȘI ASUMĂ NICIO RĂSPUNDERE ÎN ACEST SENS.
- EuMalaele
”EuMalaele” este un proiect de emitere și comercializare a unei colecții de 5.000 certificate digitale unice, non-fungibile (denumite în continuare ”NFTs”), organizat de MONOLITHIC MEDIA PROD SRL, cu sediul in Bucuresti, Strada Dogarilor, nr. 26-30 scara A, etaj 4, ap.26-30, Sector 2., inregistratã la Registrul Comertului sub nr. J40/2219/2015, Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRC. J40/2219/2015, cod unic de inregistrare (CIF) 34148819 (denumit în continuare ”Organizator”), în parteneriat cu Multiversx Lab S.R.L. (fosta Elrond Network S.R.L.), denumit în continuare ”EuMalaele” sau ”Proiectul”.
Emiterea, tranzacționarea și gestionarea NFTs se vor face în condițiile prezentului Contract și vor fi supuse termenilor și condițiilor de funcționare ai Platformei, ai rețelei blockchain MULTIVERSX, precum și ai oricăror altor furnizori de servicii de software asociați, aleși de dumneavoastră pentru participarea la Proiect. Taxele și condițiile de tranzacționare sunt stabilite în mod independent de către Platformă.
- Emiterea NFTs. Achiziția si plata unui NFT. Drepturile și beneficiile Membrilor
Pornind de la imaginea actorului, regizorului, artistului și omului Horațiu Mălăele, asupra căreia Organizatorul deține totalitatea drepturilor de autor, am creat 5.000 opere derivate, fiecare dintre acestea având o combinație unică de forme (denumite în continuare ”Imagini”) și am asociat fiecare dintre aceste Imagini unui NFT emis pe platforma XOXNO.COM (denumită în continuare ”Platforma”).
Mentionam ca nu se vor comercializa drepturile de autor privind fiecare contur, acestea ramanand proprietatea Organizatorului, ci drepturile de autor rezultate din asocierea fiecarui contur cu combinatia unica de forme, generata prin mijloace automate, care este asociata unui NFT.
Astfel, prin achizitia unui NFT cumparatorul dobandeste toate drepturile asupra NFT-ului achizitionat, incluzand fara a se limita la dreptul de a vinde, transfera, dona sau dispune de NFT in alta orice alta forma permisa de legislatia aplicabile, sub rezerva indeplinirii celor stipulate in Termeni si conditii, Organizatorul retinand drepturile de autor si orice alte drepturi de proprietate intelectuala și de proprietate de orice fel, în fiecare caz, indiferent dacă sunt înregistrate sau neînregistrate asupra operei de arta.
De asemenea, mentionam ca prezentul document reprezinta un contract intre Organizator si fiecare detinator al unui NFT. Detinatorul unui NFT se bucura de beneficiile din Anexa 1, Organizatorul obligandu-se prin acest contract sa se asigure ca un detinator de NFT se va bucura de acele beneficii si, in conditiile contractului, a drepturilor de autor in imagine.
NFTs incluse în Proiect vor putea fi achiziționate exclusiv prin Platformă, începând cu data de 11.05.2023, cu plata prețului stabilit de Organizator pentru fiecare NFT, în cryptomoneda EGLD, USDT, USDC si BUSD sau, dupa caz, conform optiunii Utilizatorilor Platformei, prin moneda fiat (EUR sau LEI).
In cazul in care veti achizitiona NFT-urile prin moneda fiat, mentionam ca am imputernicit Platforma pentru a actiona in numele nostru in acest scop, fiind indreptatiti sa incaseze contravaloarea NFT-urilor achizitionate in numele nostru. Mentionam totodata ca in acest caz noi nu vom avea acces la datele dumneavoastra, acestea fiind accesibile exclusiv procesatorilor de plati.
După ce achizitorul a efectuat plata prețului unui NFT afișat in Platformă, acesta va deveni membru al clublului EuMalaele și va putea accesa beneficiile aferente, prevazute in Anexa 1. Pentru claritate, în sensul prezentului Contract, prin ”Membru” se va înțelege numai persoana fizică ce face dovada, prin mijloace tehnice considerate adecvate de Organizator, ca deține licit NFT-ul în contul său din Platformă. Orice achiziție sau reproducere neautorizată a NFT-ului ori a Imaginilor nu oferă posesorului calitatea de Membru, nu transferă drepturile asupra NFT-ului și nici drepturi de autor cu privire la Imagine.
Deținerea NFT-ului va reprezenta dovada calității de Membru in cadrul Proiectului, în baza căruia posesorilor le va fi permis accesul la beneficiile oferite, inclusiv cele detaliate în Anexa nr. 1 la prezentul Contract, precum și alte beneficii acordate Membrilor, astfel cum acestea vor fi actualizate permanent în secțiunea corespunzătoare a site-ului Asociației.
- Transferul subsecvent al NFTs. Plati automate
Fiecare NFT cuprinde un smart-contract, executat automat la schimbarea posesorului NFT-ului, ce va transfera automat în contul Organizatorului 8% din prețul obținut de vânzător la fiecare revânzare (denumite ”Plăți Automate”). Prin achiziția unui NFT, fiecare cumpărător declară că acceptă în mod expres participarea la executarea Plăților Automate și faptul că va obține 92% din valoarea la care înstrăinează NFT-ul.
Din perspectivă fiscală, veniturile realizate de vânzător ca urmare a înstrăinării NFT au natura unor venituri din drepturi de autor, supuse impozitării prin reținere la sursă. Vânzătorul și cumpărătorul își asumă obligația de a respecta legislația aplicabilă și de a achita toate taxele și impozitele aferente acestor venituri.
Organizatorul își asumă obligația de a achita taxele și impozitele aferente sumelor colectate prin Plățile Automate. Pentru claritate, plățile automate nu reprezintă expresia dreptului de suită prevăzut de art. 24 din Legea nr. 8/1996.
Transferul NFT nu implică transferul automat al drepturilor de autor asupra Imaginii, care se va realiza în condițiile prevăzute în secțiunea IV. de mai jos.
NFT-urile pot fi revândute pe blockchain-ul Multiversx, Cumpărătorul asumându-și acest aspect la momentul achiziționării NFT-ului.
- Utilizarea Imaginilor
Membrii vor putea afișa Imaginile asociate NFT-ului achiziționat, în scopuri ne-comerciale.
Membrii cat si cumparatorii subsecventi inteleg ca dreptul de a afisa Imaginile asociate NFT-ului achiziționat este conditionat de obligatia asumata de dumneavoastra ca, atata timp cat veti detine un NFT nu veti incuraja si nici nu veti permite altora: (i) modifica opera de artă sau oricare alt drept de proprietate intelectuala încorporat în ea în orice mod, inclusiv orice formă, desene, desene, atribute sau scheme de culori, fără acordul expres prealabil scris al Organizatorului; (ii) utilizarea NFT-urilor/operelor derivate în orice mod care descrie, constituie sau încurajează discursul instigator la ură, intoleranța, cruzimea, violența, vulgaritatea (de exemplu, pornografia), comportamentul ofensator, declarațiile politice sau activitățile sau limbajul ilegal, ilegal, defăimător, hărțuitor, abuziv sau fraudulos; (iii) să încerce sau să înregistreze efectiv sau să dobândească în alt mod orice marcă comercială, drept de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuală sau de proprietate asupra sau asupra operei de artă; (iv) face declarații defăimătoare sau false sau înșelătoare despre Organizator, Horațiu Mălăele, NFT sau opera de artă; (v) să se angajeze în orice activitate frauduloasă sau înșelătoare destinată sau concepută să crească sau să scadă artificial valoarea NFT; (vi) să folosească orice software, hardware sau altă tehnologie, dispozitiv sau mijloc, inclusiv orice virus, vierme, program malware, cod rău intenționat sau alt cod de computer dăunător, al cărui scop sau efect este de a distruge, perturba, dezactiva, distorsiona sau dăuna sau împiedica în alt mod în orice mod, securitatea sau integritatea sistemelor și piețelor care sprijină NFT sau opera de arta, inclusiv orice portofel criptografic asociat sau smart contract.
Achiziția NFT dă posibilitatea Membrului de a obține drepturi de autor asupra Imaginii, conform Legii nr. 8/1996. Întrucât legislația din România impune anumite condiții de formă și conținut, cesiunea drepturilor de autor asupra Imaginilor se va face în baza unui acord contractual separat, încheiat între Organizator, în calitate de titular al drepturilor de autor asupra Imaginilor, și Membru, în condițiile prevăzute în prezentul Contract.
În acest sens, Membrul va contacta Organizatorul și va furniza dovezi privind identitatea dintre titularul contului în care este stocat NFT-ul și persoana fizică solicitantă, prin orice modalități tehnice considerate satisfăcătoare de către Organizator.
După verificarea îndeplinirii acestor condiții, Organizatorul va elibera Membrului solicitant un certificat care va atesta drepturile dobândite de Membrul respectiv asupra Imaginii, condițiile și mediile de exploatare și, dacă este cazul, tirajele aferente unei exploatări în afara mediului digital, semnat de către Organizator în format fizic ori prin aplicarea unei semnături electronice valide, și care va asigura totodată îndeplinirea condițiilor legale pentru transferul drepturilor de autor asupra Imaginii (denumit în continuare ”Documentația de Cesiune”).
Exploatarea Imaginilor în afara mediului digital se va face conform Documentației de Cesiune și acordului eliberat de Organizator în acest sens, în condițiile transferului către Organizator a unui tarif ce va fi stabilit de Organizator.
Membrii nu vor avea dreptul de a interveni în niciun fel asupra Imaginii asociate NFT achiziționat și nici de a realiza alte opere derivate în legătură cu aceasta.
Pentru claritate, exercitarea drepturilor dobândite de Membru cu privire la Imagine, precum și dovada existenței și întinderii acestora se va face în baza (i) deținerii licite a NFT în contul personal de pe Platformă, dovedită prin mijloacele tehnice potrivite, împreună cu (ii) Documentația de cesiune.
- Transferul drepturilor de autor asupra Imaginilor la vânzarea NFT
La momentul vânzării NFT-ului deținut, toate drepturile de autor asupra Imaginilor, cesionate de Organizator vânzătorului, se vor întoarce la Organizator. Cumpărătorul subsecvent va contacta Organizatorul in vederea dobândirii Documentației de Cesiune și, implicit, a drepturilor de autor asupra Imaginii asociate NFT-ului achiziționat.
Vânzătorul NFT nu va reține niciun drept de autor asupra Imaginii. După înstrăinarea NFT asociat, Cumpărătorul va putea continua exploatarea Imaginii exclusiv cu privire la tirajele existente, conform Documentației de Cesiune eliberată de Organizator.
Cumpărătorul NFT acceptă și recunoaște toate utilizările anterioare ale Imaginii și se obligă să nu afecteze în niciun fel exercitarea drepturilor dobândite de vânzător pe durata în care a deținut NFT, și nici activitățile de exploatare a tirajelor existente la data transferului, autorizate de Organizator conform Documentației de Cesiune.
- Dreptul de retragere
Cumpărătorul înțelege că tranzacția finalizată conduce la imposibilitatea de exercitare a unui drept de retragere, conform prevederilor art. 16 din OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, tranzacția odată efectuată fiind ireversibilă.
Cumpărătorul confirma in mod expres ca a fost informat cu privire la pierderea dreptului de retragere prin achiziționarea unui NFT prin intermediul Platformei si accepta neconditionat pierderea dreptului de retragere din contract.
Cumpărătorul initial și/sau cumparatorii subsecventi in urma revanzarii NFT-urilor au în vedere la achiziționarea NFT-urilor că tranzacția NFT-urilor reprezintă o investiție de risc care poate conduce atât la câștiguri, cât și la pierderi financiare. Având în vedere instabilitatea pieței criptomonedelor, nu există nici o certitudine cu privire la valoarea unui NFT, iar Organizatorul nu garantează valoarea de piață a acestora, la data primei vânzări și/sau ulterior acesteia, neavând are nicio obligație în ceea ce privește variația prețului NFT ulterior primei tranzacții, existând posibilitatea ca valoarea NFT să fluctueze semnificativ. În consecință, Cumpărătorul și/sau cumparatorii subsecventi in urma revanzarii NFT-urilor își asumă la momentul achiziționării riscul eventualei deprecieri valorice a NFT-ului achiziționat, fără ca eventualele fluctuații ale valorii, indiferent de cuantumul acestora, să poată fi considerate cauze de impreviziune.
- Platforme de tipul marketplace
Organizatorul se bazează pe piețele terțe pentru a facilita tranzacțiile care implică NFT, inclusiv orice utilizare sau alte interacțiuni cu NFT. În consecință, tranzacțiile dumneavoastra care implică NFT sunt supuse termenilor și condițiilor acestor piețe terțe, inclusiv cele pe care au loc tranzacțiile dumneavoastra, indiferent dacă sunt sau nu prin ofertele de servicii ale unor astfel de piețe terțe (de exemplu, piață NFT sau portofele cripto). Organizatorul nu deține controlul asupra termenilor și condițiilor acestor piețe terțe și, prin prezenta, sunteți de acord să nu îl considerați responsabil sau răspunzător pentru aceste piețe. În plus, utilizările și alte interacțiuni cu NFT pot fi limitate sau afectate în alt mod dacă: (a) termenii și condițiile sau prețurile acestor piețe terțe se schimbă; (b) dumneavoastra sau Organizatorul nu vă puteți conforma cu termenii și condițiile acestor piețe terțe sau cu orice actualizare sau modificare a acestora; sau (c) o piață terță parte se dizolvă, declară faliment, devine insolvabilă sau încetează în alt mod operațiunile comerciale.
- Declarații și garanții
- Drepturile și obligațiile vânzătorilor. Recunoașteți și sunteți de acord că Organizatorul nu este responsabil pentru site-ul web care găzduiește opera de artă sau orice blockchain sau registru distribuit pe care este înregistrat NFT sau pentru repararea, susținerea, înlocuirea sau întreținerea acestuia.
- Active criptografice. Orice transfer de active cripto are loc în cadrul blockchain-ului suport, pe care Organizaoturl nu îl controlează. Din cauza prețurilor în schimbare rapidă și a cererii fluctuante, a reglementărilor sporite și a altor variabile, blockchain-urile publice și registrele distribuite asociate pot experimenta perioade semnificative de congestie a rețelei, viteze de procesare inconsecvente sau încetinite și eșecuri imprevizibile. Ca urmare, tranzacțiile, inclusiv vânzarea, cesiunea, donația sau alt transfer de proprietate asupra NFT, pot fi: (i) ireversibile și pot apărea pierderi datorate tranzacțiilor frauduloase sau accidentale; și (ii) înregistrate în registrul distribuit al unui blockchain public la un moment mai târziu decât atunci când dumneavoastra sau Organizatorul ați inițiat tranzacția care implică NFT.
- Transferuri pe Internet. Anumite riscuri asociate cu utilizarea unui activ digital bazat pe Internet sunt inerente, inclusiv riscurile care decurg din sau sunt legate de hardware, software și conexiuni la Internet, riscul introducerii de software rău intenționat și riscul ca terți să obțină acces neautorizat la informațiile stocate în Portofelul dumneavoastra cripto sau altă metodă de deținere și transfer de active cripto. Sunteți de acord să nu considerați Organizaoturl responsabil sau responsabil pentru orice eșec de comunicare, întrerupere, erori, distorsiuni, inexactități sau întârzieri pe care le puteți întâmpina atunci când efectuați sau vă implicați în orice alt mod în orice tranzacție care implică NFT sau operele derivate, indiferent de modul în care a fost inițiată o astfel de tranzacție sau efectuat.
- Prevederi legale. Activele digitale, inclusiv activele bazate pe blockchain, cum ar fi NFT, sunt supuse dezvoltării de statute, regulamente, reguli, ordine, tratate și alte legi la nivel mondial. Astfel de legi și orice actualizări sau modificări ale acestora pot afecta Termenii și condițiile. Dacă orice lege face ca Termenii si conditiile, orice prevedere a acestoraa sau orice termeni și condiții încorporate în acestea prin referință să devină ilegale sau inaplicabile, Organizaoturl nu va fi considerat o încălcare a acestui Acord și, la alegerea Organizatorului, Organizatorul poate inceta acordul (inclusiv orice drepturi asupra oricăror experiențe oferite în legătură cu NFT).
- Volatilitate. Prețul și lichiditatea activelor blockchain, cum ar fi NFT, sunt volatile și pot fi supuse unor fluctuații mari care ar putea afecta în mod semnificativ și negativ valoarea, prețul și alte aspecte ale NFT. Valoarea NFT poate fi derivată din dorința continuă a participanților pe piață de a schimba valută fiat sau active digitale pentru NFT, ceea ce poate duce la potențialul de pierdere permanentă și totală a valorii NFT, în cazul în care piața pentru NFT ar dispărea.
- Raspundere
Organizatorul nu este răspunzător pentru:
(i) Nici un prejudiciu de ordine patrimonială/morală datorată nerespectării prezenților Termeni și Condiții;
(ii) Orice pierdere sau corupere a NFT sau a altor date ale Vizitatorului/Cumpărătorului, dacă respectiva pierdere/corupere nu este cauzată in mod exclusiv si cu rea-credinta de catre Organizator;
(iii) Niciun fel de daune directe/indirecte inclusiv, dar fără a se limita la pierderi de profit, câștiguri nerealizate și/sau nefructificarea unor investiții sau orice alte pierderi similare suferite de Vizitator/Cumpărător ca urmare a lipsei de folosință a Platformei sau de calitatea necorespunzătoare a serviciilor;
(iv) Riscurile de securitate pe care le prezintă tranzacționarea online;
(v) Funcționarea corespunzătoare a ordonatorului de plăți, a blockhain-ului sau a portofelelor electronice folosite de Cumpărători/Vizitatori;
(vi) Pierderile generate de erorile Cumpărătorului/Vizitatorului, de accesarea neautorizată sau de utilizarea necorespunzătoare a Platformei, de defectarea software-ului, a serverului sau a oricăror spații de stocare a datelor privitoare la tranzacție.
(vii) Pierderea accesului la portofelul virtual, cheii de acces a portofelului virtual, datelor de identificare și/sau orice impediment/imposibilitate/eroare în ceea ce privește accesarea portofelului virtual și a monedelor financiare/NFT-urilor/resurselor integrate în acesta de către Cumpărător/Vizitator.
Organizatorul nu garantează câștiguri financiare prin achiziționarea și / sau tranzacționarea NFT-urilor lansate de acesta. Cumpărătorul își asumă toate riscurile privitoare la fluctuația de piață, la tranzacțiile efectuate în legătură cu NFT-urile lansate de Organizator și recunoaște că Organizatorul nu este răspunzător pentru orice pierderi financiare în legătura cu NFT-urile lansate de acesta.
Organizatorul nu garantează disponibilitatea NFT-urilor într-o anumită locație sau pentru o anumită perioadă de timp.
- Frauda
Organizatorul nu solicită utilizatorilor website-ului/cumparatorilor prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informații referitoare la date confidențiale, conturi/carduri bancare sau parole.
Organizatorul își declină orice responsabilitate, în situația în care un Utilizator/cumparator ar fi / este prejudiciat sub orice formă de către un terț care ar pretinde că este/reprezintă interesele Organizatorului.
Organizatorul va raporta de îndată orice fraudă sau tentative de fraudă autorităților competente.
- Forța majoră
1.Niciuna din Părțile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen – total sau parțial – a oricărei obligații care îi revine în baza Termenilor și condițiilor, dacă neexecutarea obligației respective a fost cauzată de forța majoră. În sensul prezentului articol, forța majora reprezintă un eveniment independent de voința parților, imprevizibil si insurmontabil, care nu se datorează intenției sau culpei acestora, intervenit după intrarea în vigoare a Contractului si care împiedica părțile contractante sa-si execute, total sau parțial, obligațiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, mișcările sociale, incendiile, inundațiile sau orice alte calamitați naturale sau restricții apărute ca urmare ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavând un caracter limitativ, ci enunțiativ. Conflictele de munca nu reprezintă forța majoră. Nu este considerat caz de forța majoră un eveniment asemănător celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extreme de costisitoare executarea obligațiilor oricăreia dintre Părți.
2. Partea care invoca evenimentul de forța majora este obligata sa notifice cealaltă Parte in termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze înăuntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens. De asemenea, Partea care a invocat Forța majora este obligata sa informeze cealaltă Parte cu privire la încetarea cazului de forța majora. In situația in care nu se face notificarea, Partea care invoca apariția evenimentului de forța majora va răspunde pentru toate prejudiciile ivite ca urmare a omisiunii notificării cu privire la producerea/încetarea cazului de Forța majoră.
3. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forță majoră nu încetează, fiecare Parte va avea dreptul sa notifice celeilalte Parți încetarea de plin drept a Contractului, fără ca vreuna din Părți sa poată pretinde celeilalte daune-interese.
- Legislația aplicabilă. Soluționarea reclamațiilor. Litigii
1. Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea română.
2. Părțile vor depune toate eforturile pentru a soluționa pe cale amiabila, orice dispută decurgând între Cumpărător și Organizator. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi înaintat spre soluționare instanțelor competente.
3. Pentru sesizări sau reclamații legate de achizitia NFT-urilor, Cumpărătorii pot formula reclamații/sesizări la adresa de email office@malaele.ro. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
4. De asemenea, având în vedere dispozițiile Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind soluționarea online a litigiilor in materie de consum si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 si a Directivei 2009/22/CE, Organizatorul oferă Cumpărătorului posibilitatea de a apela la mecanismele de soluționare alternativa a litigiilor (SAL) care reprezintă o procedura extrajudiciara de soluționare a unui litigiu și care privesc comercianți care își desfășoară activitatea pe teritoriul României, prin utilizarea platformei europene de soluționare online a litigiilor (platforma SOL), instrument digital creat de Comisia Europeana pentru a facilita soluționarea independenta, imparțiala, transparenta, eficace, rapida si echitabila, pe cale extrajudiciara, a litigiilor care privesc obligațiile contractuale rezultate din contractele de vânzare sau de prestare de servicii online dintre un consumator care își are reședința in Uniune si un comerciant stabilit in Uniune. Entitatea SAL autorizata pe teritoriul României pentru soluționarea alternativa a litigiilor este Direcția de Soluționare Alternativă a Litigiilor din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Astfel, în cazul achiziției prin intermediul Magazinului Online, Cumpărătorul va putea utiliza platforma UE pentru soluționarea on-line a litigiilor disponibila in limba romana la ODR.
- Incetarea contractului
- Drepturile dumneavoastra de incetare. Sub rezerva sectiunii (c) (Efectul incetarii), puteți vinde, cesiona, dona sau transfera în alt mod dreptul de proprietate asupra NFT în orice moment. Cu excepția cazului în care se prevede altfel în mod expres în Termenii si conditii, contractul dintre dumneavoastra si Organizator va înceta să se aplice oricărei persoane, ca urmare a vânzării, cesionării, donației sau altor transferuri de proprietate asupra NFT a acelei persoane. Cu toate acestea, cedentul va continua să respecte prevederile existente, așa cum este menționat în Secțiunea (d) (Efectul incetarii) de mai jos.
- Drepturile de reziliere ale Organizatorului. Organizatorul poate să rezilieze contractul incheiat cu Cumparatorul imediat dacă: (a) Încălcați oricare dintre acesti Termeni și condiții, sau (b) utilizați fara drept sau ilegal NFT.
- Efectul incetarii. La incetarea contractului, din orice motiv, inclusiv vânzarea, cesiunea, donația sau alt transfer al proprietății dumneavoastra asupra NFT-urilor, toate drepturile și licențele pe care Organizatorul vi le-a acordat în temeiul contractului vor înceta imediat, fără a fi necesara nicio notificare suplimentara.
- Protectia datelor cu caracter personal/Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal
- Ce Date cu caracter personal prelucrăm despre dumneavoastra?
Politica noastră este aceea de a colecta doar acele Datele dumneavoastra cu caracter personal ce ne sunt strict necesare pentru a va oferi accesul la beneficiile ce deriva din cumpararea unor NFT-uri (conform principiului minimizării prelucrării de date cu caracter personal). Ca regulă generală, colectăm, în conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile, următoarele Date cu caracter personal:
- Nume si prenume
- Adresa de livrare
- Numar de telefon
- Adresa de email.
- În ce scopuri și modalități prelucrăm Datele dumneavoastra cu caracter personal?
Noi prelucrăm Datele dumneavoastra cu caracter personal strict în scopul de a va oferi accesul la beneficiile ce deriva din cumpararea unor NFT-uri, aceste Date solicitandu-le in mod direct.
Astfel, Datele cu caracter personal prelucrate în scopurile prevăzute la literele A-C si E din tabelul de mai jos ne sunt necesare în vederea fie a va oferi accesul la beneficiile ce deriva din cumpararea unor NFT-uri (deci pentru executarea contractelor încheiate cu dumneavoastra), fie pentru respectarea unei obligații legale ce ne incumbă, astfel că refuzul dumneavoastra ca noi să prelucrăm aceste date poate determina imposibilitatea raportului contractual incheiat cu dumneavoastra (din motive ce nu ne sunt imputabile și/sau a respectării unor obligații legale care ne revin.
De asemenea, exceptând Datele cu caracter personal prelucrate conform acestei politici, Noi nu va vom vom solicita, și va recomandăm să nu ne transmiteti/dezvăluiti nesolicitat, cu ocazia și/sau în legătură cu achizitia de NFT-uri, în alt mod, alte Date cu caracter personal, în special dintre cele considerate sensibile conform legii (de ex., nelimitativ, numărul cardului de sănătate, codul numeric personal, date referitoare la originea etnică sau rasială, originea rasială sau etnică, opinii politice, confesiune religioasă/convingeri filozofice, apartenența la sindicate, date genetice, date biometrice pentru identificarea unică a unei persoane fizice, date privind sănătatea / date privind viața sexuală sau orientarea sexuală, informații cu privire la sancțiuni administrative sau penale, sau la investigații penale în curs, care va privesc pe tu și/sau pe alte persoane fizice). În cazul în care acest lucru se va întâmpla (inclusiv accidental) vom lua de îndată măsuri de ștergere/distrugere a Datelor cu caracter personal respective din evidențele noastre.
Nr. crt. | În ce scop prelucrăm datele dumneavoastra cu caracter personal? | Ce Date cu caracter personal prelucrăm, și în ce cazuri, modalități și scopuri? | Care este temeiul juridic al prelucrării datelor dumneavoastra cu caracter personal? |
A | Livrarea beneficiilor ce deriva din achizitia de NFT-uri | Pentru a va livra beneficiile ce deriva din achizita de NFT-uri, vom avea nevoie de Datele dumneavoastra dupa cum urmeaza:
De asemenea, vom avea nevoie de aceste date si pentru a va putea anunta cu privire la castigatorii extragerii aleatorii mentionate in Anexa 2 litera C la Termeni si conditii. | Executarea contractului (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor) Interes nostru legitim, (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor), respectiv: In scopul punerii la dispozitia dumneavoastra a beneficiilor ce deriva din achizitia de NFT-uri in cele mai bune conditii |
B | Soluționarea de cereri, întrebări și/sau reclamații | Când primim cereri, întrebări sau reclamații de la dumneavoastra, vom colecta și prelucra după caz următoarele Date:
Nota: Prelucrarea acestor Date ne este necesară pentru a avea ține o evidentă a acestor cereri, întrebări, reclamații, pentru a face dovada acestora, pentru a ține la curent petenții cu stadiul soluționării acestora, și pentru a transmite răspunsul nostru la acestea. | Interes nostru legitim, (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor) În scopul îmbunătățirii calității serviciilor noastre, astfel încât să va oferim servicii de cea mai bună calitate, adaptate solicitărilor dumneavoastra. Îndeplinirea unor obligații legale (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor), respectiv pentru conformarea cu obligațiile impuse de prevederile legale aplicabile în domeniul protecției consumatorilor). |
C | Prevenirea și detectarea fraudei, spam-ului sau a altor activități ilegale, inclusiv activități neautorizate; punerea în aplicare a dispozițiilor legale | Putem folosi anumite informații furnizate de dumneavoastra în vederea prevenirii, detectării, investigarea unor potențiale fraude și/sau potențiale activități interzise/ilegale. Astfel, putem prelucrare anumite Date pentru a ne conforma cu prevederile legale aplicabile. | Îndeplinirea unor obligații legale (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor) |
D | Formularea de acțiuni/exercitarea de apărări în justiție | Pentru a ne proteja drepturile legale și interesele legitime, putem prelucra datele cu caracter personal necesare formulării de actiuni/exercitării de apărări în justiție (incluzand pregatirea documentației aferente si parcurgerea procedurilor/formalitatilor legale aferente) în raport cu instanțe/autorități/instituții/alți terți. | Interes legitim (pentru a asigura respectarea drepturilor și intereselor legitime ale noastre) (Art. 6 alin. 1 lit. f din Regulamentul General privind protecția datelor) |
E | Furnizarea de informații și documente în proceduri/investigații în raport cu autorități/instituți/alte entități competente legal | În cazul unor: (i) solicitări exprese ale ale autorităților/instituțiilor/altor entități competente legal în cadrul unor proceduri/investigații formale; ori (ii) necesității îndeplinirii unor obligații legale de informare/raportare către autorități/instituții/alte entități competente legal ce ne revin – vom furniza în mod excepțional și conform legii exclusiv Datele dumneavostră cu caracter personal solicitate în mod expres de aceste autorități sau instituții sau care trebuie să fie furnizate acestor autorități/instituții/entități conform legii și vom documenta aceste demersuri în scop de probă. | Îndeplinirea unei obligații legale (pentru conformarea cu obligațiile specifice impuse de prevederi legale referitoare la, de ex., nelimitativ, prevenire și protecție împotriva fraudelor, spălării banilor, actelor de terorism, etc.) |
În cazul în care vom decide să prelucrăm Datele dumneavoastra cu caracter personal în alte scopuri decât cele mai sus-menționate, respectiv în baza Art. 6, alin. (1), litera a) din Regulamentul General privind protecția datelor nr. 679/2016, și a actelor normative interne aprobate în vederea implementării Regulamentului General privind protecția datelor, respectiv în baza consimţământului dumneavoastra, vă vom transmite o notificare de informare separată, pentru a va permite să va exprimati consimţământul expres, liber, specific, și informat în condițiile prevăzute în respectivul regulament.
- Cât timp reținem Datele dumneavoastra cu caracter personal?
Stocăm Datele strict pentru perioadele de timp necesare îndeplinirii fiecăruia dintre scopurile mai sus-mentionate in prezenta Politica si conform politicii noastre interne de păstrare a datelor cu caracter personal conform legilor aplicabile (inclusiv legislația specială și generală aplicabilă in vigoare în materie de arhivare de date/documente).
Pentru a determina perioada adecvată pentru stocarea Datelor cu caracter personal pe care le prelucrăm, ținem cont de cantitatea, natura și sensibilitatea lor, de potențialul de risc de vătămare rezultat din prelucrarea și dezvăluirea neautorizate, scopurile pentru care prelucrăm aceste date și dacă putem atinge aceste scopuri prin alte mijloace mai puțin intruzive, cerințele legale aplicabile care ne impun stocarea pentru anumite perioade de timp, bunele practici convenite în domeniul lor de prelucrare, precum și modalitatea în care ne putem asigura ca datele prelucrate sunt corecte și actuale
La finalul perioadelor de retenție (stocare) aplicabile, dacă și în măsura în care nu vom mai avea motive legale, interese legitime, ori consimțământul tău de a vă prelucra Datele cu caracter personal (în cazurile aplicabile), aceste Date vor fi eliminate din evidențele noastre în conformitate cu procedurile noastre interne si cu legile aplicabile (prin modalitati care pot include anonimizarea si/sau distrugerea acestor date, de la caz la caz).
- Procese decizionale automatizate, incluzând crearea de profiluri în mod automat
Datele cu caracter personal la care se face referire în prezenta Politică nu sunt supuse unor procese decizionale automatizate, inclusiv pentru crearea de profiluri.
- Cine are acces la Datele cu caracter personal?
Scopul nostru este acela de a vă asigura cea mai bună experiență atunci cand decideti sa achizitionati NFT-uri și, pentru a obtine acest lucru, putem acorda acces (integral/parțial) la Datele unora dintre angajații noștri care si-au asumat obligații de confidențialitate în legătura cu datele cu caracter personal la care pot avea acces în exercitarea atribuțiilor lor de serviciu, precum și catre parteneri de afaceri pe care i-am selecționat cu responsabilitate, si doar strict în măsura necesară pentru ca aceștia să-și poată îndeplini obligațiile asumate față de noi prin contractele incheiate cu noi.
Atunci când externalizăm anumite activități/servicii/obligații care presupun prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal către parteneri ai noștri de afaceri, depunem toate eforturile rezonabile pentru a verifica în prealabil dacă aceștia asigura protecția Datelor dumneavoastra prin măsuri stricte tehnice și de securitate și încheiem cu fiecare dintre aceștia contracte (separate sau în formă de acte adiționale) de prelucrare a acestor date. Astfel, Datele pe care le divulgam către partenerii noștri de afaceri sunt limitate la informațiile cu caracter personal minime care le sunt necesare pentru executarea obligațiilor lor și le interzicem acestora să le utilizeze în vreun alt scop fără informarea și acordurile cerute de lege.
Unii dintre acești parteneri de afaceri sunt terți care nu trebuie sa prelucreze Datele, însă pot avea acces la acestea în îndeplinirea sarcinilor/activităților/obligațiilor, sau în interacțiunile lor cu Noi (de ex., societăți din domeniul curieratului.).
- Transferuri ale datelor cu caracter personal în afara spațiului Uniunii Europene si al SEE
Ca regulă generală, Datele dumneavoastra nu vor fi transferate (inclusiv prin stocare) într-o țară situată în afara Uniunii Europene sau Spațiului Economic European („SEE”).
- Ce măsuri tehnice si organizationale am implementat pentru protecția datelor cu caracter personal?
Am implementat măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru a asigura un nivel adecvat de securitate pentru colectarea, prelucrarea pe alte cai și păstrarea în siguranță a datelor cu caracter personal, inclusiv împotriva accesului neautorizat la acestea, al utilizării lor neautorizate, si de asemenea impotriva distrugerii, pierderii sau alterării acestora. Aceste măsuri includ, fără a se limita la folosirea de tehnici de criptare, acordarea de drepturi de acces restrictionat la sistemele noastre fizice si de IT, impunerea unor obligatii de confidentialitate angajatilor si partenerilor nostri de afaceri.
Pe lângă asigurarea mediului operațional, utilizăm metode de criptare. Informațiile oferite de tine sunt transmise și verificate în mod automat, în formă criptată, cu ajutorul unui protocol SSL (Secure Socket Layer), pentru a preveni utilizarea abuzivă a datelor de terți. SSL permite browserului tău să se conecteze la o pagină web și să selecteze în mod transparent și de comun acord cu serverul un canal de comunicații securizat. SSL este sistemul de tranzacții securizate cel mai utilizat și cel mai popular în prezent. În acest sens, puteți observa faptul că bara de stare a browserului tău conține simbolul lacătului și că linia de adresă începe cu „https…“.
În plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura (inclusiv prin contractele încheiate cu aceștia) că și parteneri noștri de afaceri care pot avea acces la Datele în contextul serviciilor furnizate nouă gestionează măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru prelucrare.
În cazul în care va exista un incident de securitate care implică Datele, vom face toate notificările și vom adopta toate măsurile necesare prevăzute de prevederile legale în vigoare.
H Ce drepturi ai in legatura cu prelucrarea de catre Noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal?
În contextul prelucrării Datelor cu caracter personal, ai următoarele drepturi (în funcție de temeiul prelucrării acestor Date):
- Dreptul de acces la Datele cu caracter personal prelucrate: ai dreptul de a obține confirmarea faptului că Datele sunt sau nu prelucrate de Noi și, în caz afirmativ, de a avea acces la aceste date și la condițiile în care acestea sunt prelucrate, prin adresarea unei cereri specifice către Noi in calitate de operator de date;
- Dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea Datelor cu caracter personal (dreptul de a fi uitat): poți sa ne soliciți, prin adresarea unei cereri specifice în acest sens către noi ca operator de date, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, completarea datelor incomplete sau ștergerea datelor în cazul în cazul în care (i) datele nu mai sus necesare în scopul inițial (și nu există un nou scop legal), (ii) temeiul juridic al prelucrării este consimțământul persoanei vizate, iar persoana vizată își retrage consimțământul și nu există alt temei legal, (iii) persoana vizată își exercită dreptul de a se opune, iar operatorul nu are motive legitime care să prevaleze pentru a continua prelucrarea, (iv) datele au fost prelucrate ilegal, (v) ștergerea este necesară pentru conformarea cu legislația UE sau legislația română sau (vi) datele au fost colectate în legătură cu servicii ale societății informaționale oferite copiilor (dacă este cazul), când se aplică cerințe specifice cu privire la consimțământ. Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de ștergere a datelor dacă: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale de a păstra datele; sau (ii) dacă datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor și/sau intereselor noastre legitime în justiție;
- Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării: ai dreptul de a obține restricționarea prelucrării în cazurile în care: (i) considerați că datele cu caracter personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioadă care să ne permită nouă ca operator să verificăm exactitatea datelor cu caracter personal; (ii) prelucrarea este ilegală, dar nu doriți să vă ștergem datele cu caracter personal, ci să restrângem utilizarea acestor date; (iii) în cazul în care noi, ca operator de date nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopurile menționate mai sus, însă ai nevoie de date pentru a constata, exercita sau apăra un drept în instanță; sau (iv) v-ați opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care să verificăm dacă temeiurile legitime ale noastre ca operator de date prevalează asupra drepturilor persoanei vizate;
- Dreptul de a îți retrage consimțământul cu privire la prelucrare, atunci când prelucrarea are la bază consimțământul, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate până în momentul respectiv;
- Dreptul de a te opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situația particulară în care te afli, atunci când prelucrarea se întemeiază pe interes legitim, precum și de a te opune, în orice moment, prelucrării datelor în scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;
- Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizată, inclusiv crearea de profiluri (dacă e cazul), care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează pe aceasta în mod similar într-o manieră semnificativă;
- Dreptul la portabilitatea datelor, însemnând dreptul de a îți primi datele cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat nouă ca operator de date într-o formă structurată, utilizată în mod curent și care poate fi citită automat, precum și dreptul de a transfera respectivele date către un alt operator, în cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământul tău sau executarea unui contract și este efectuată prin mijloace automate;
- Dreptul de a depune plângere în fața Autorității de Protecție a Datelor (ANSPDCP) situată înB-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30,Sector 1,cod postal 010336,Bucuresti,Romania,telefon +40.318.059.211/+40.318.059.212,email anspdcp@dataprotection.ro și dreptul de a te adresa instanțelor de judecată competente.
Drepturile de mai sus pot fi exercitate oricând. În acest scop, puteți adresa solicitări specifice, datate și semnate, fie la adresa sediului nostru social fie prin email la adresa office@malaele.ro
Vom răspunde la fiecare dintre aceste solicitari dumneavoastra în cel mult 1 (o) lună de la primirea solicitarii, exceptând situația în care avem nevoie sa extindem aceasta perioada cu inca cel mult 2 (doua) luni de la primirea solicitării initiale) ținându-se seama de complexitatea și numărul solicitărilor primite. Vă vom informa cu privire la orice astfel de prelungire, în termen de o lună de la primirea solicitării initiale, impreuna cu motivele întârzierii.
Precizăm totodată faptul că exercitarea drepturilor dumneavoastra de către persoana vizată mai sus-mentionate este gratuită. In cazul solicitarilor care sunt manifest nefondate sau excesive, in particular din cauza caracterului lor repetitiv, vom putea: (a) să percepem o taxa rezonabila avand in vedere costurile administrative ale furnizarii informatiilor de comunicare sau ale realizarii actiunii solicitate; sau (b) să refuzam să dăm curs solicitarii, cu motivarea răspunsului nostru.
Dacă soliciți copii suplimentare ale Datele care fac obiectul prelucrarii, vă vom putea percepe o taxă rezonabilă, care se bazează pe costurile administrative ale furnizării acestor copii.
Dacă nu ești satisfăcut de răspunsul nostru, puteți formula o plângere la ANSPDCP. Mai multe informații despre procedura aferentă plângerilor adresate acestei autoritati sunt disponibile pe website-ul ANSPDCP accesând următorul link: http://dataprotection.ro/?page=procedura_de_solutionare_a_plangerilor.
- Comunicarea cu Organizatorul
În vederea exercitării drepturilor dobândite asupra NFT, a cesiunii drepturilor de autor asupra Imaginilor, precum și cu privire la orice alte aspecte referitoare la executarea prezentului Contract, Membrii vor contacta în mod direct Organizatorul, prin e-mail, la adresa office@malaele.ro.
- Actualizarea Termenilor și condițiilor
Organizatorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și condițiile pentru a reflecta orice modificări ale acestor prevederi precum și orice modificări ale Platformei prin intermediul carora se vor comercializa NFT-urile sau orice modificări ale cerințelor legale, fără o notificare prealabilă. Termenii și condițiile sunt opozabile utilizatorilor website-ului www.eumalaele.ro de la momentul afisării pe website. Pentru acest motiv, vă recomandăm să verificați periodic conținutul Termenilor si condițiilor.
- Dispoziții finale
1. Nulitatea oricărei clauze a Termenilor si condițiilor, parțiala sau integrala, nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze sau parți de clauze. In cazul in care anumite clauze ale Termenilor si condițiilor devin inoperante in întreg sau parțial, sau in cazul in care un punct nu a fost inclus in Termeni si condiții, acestea nu vor afecta valabilitatea celorlalte clauze. Clauza inoperanta sau nemenționata va fi înlocuita cu o clauza corespunzătoare care, in măsura acceptabila legal, se apropie cel mai mult de ceea ce părțile contractante au intenționat sau, urmărind concepția si exprimarea Termenilor si condițiilor, se obține ceea ce se intenționează după avizarea despre clauza lipsa sau inoperanta.
2. Prevederile Termenilor si condițiilor se completează cu dispozițiile Codului civil precum si cu dispozițiile legislației in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre Organizator și Cumparator/Utilizator.
3. Afișarea pe website-ul www.eumalaele.ro a Termenilor și condițiilor constituie informare a Cumparatorului/Utilizatorului persoană fizică (consumator) în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 1 din OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor.
Anexa nr. 1 – Beneficiile Membrilor
Deținerea NFT-ului va reprezenta dovada calității de membru al comunitatii EuMalaele, în baza căruia posesorilor le va fi permis accesul la beneficiile oferite de Organizator dupa cum urmeaza:
A. Arta maestrului se cufundă în digital, dar revine în format fizic pentru colecționarii care au cel puțin 10 desene digitale. Cei mai fideli iubitori de artă, care au în posesie minim 10 autoportrete (NFT-uri), vor putea alege pe care dintre ele să le primească imprimate acrilic pe suport de plexiglas, urmand a primi astfel unul dintre aceste autoportrete.
Toate semnate original de către Horațiu Mălăele. Procesul este foarte simplu și se poate face după lansarea colecției, pe website-ul www.eumalaele.ro. Vom anunța un snapshot in termen de cel mult 6 luni de la finalizarea vanzarii tuturor NFT-urilor pentru a salva toate adresele care îndeplinesc criteriile, deci asigură-te că ai cel puțin 10 colecționabile digitale în portofelul tău dacă dorești să fii eligibil.
Menționăm că doar costurile de livrare în interiorul României vor fi acoperite de noi.
B. Dacă te afli într-un grup select de 50 de colecționari (primii 50) cu cele mai multe desene achiziționate, vei avea automat acces la ceva inedit, vei primi gratuit un desen digital colecționabil dintr-o serie specială de 10 lucrări consacrate Horațiu Mălăele, care pot fi vizionate pe website-ul www.eumalaele.ro .
Si dacă te afli printre primii 10 colecționari, vei avea oportunitatea să primești lucrarea și în format fizic, semnată personal de maestrul Mălăele.
Vom anunța un snapshot in termen de in termen de cel mult 6 luni de la finalizarea vanzarii tuturor NFT-urilor pentru a înregistra toate adresele care îndeplinesc criteriile.
C. Un alt beneficiu la achiziția desenelor digitale, este posibilitatea de a participa activ la un dialog față în față, despre viață și artă, cu maestrul Horațiu Mălăele. Vei putea vorbi câte lună și în stele, artistul răspunzând la întrebări, curiozități și divulgând câteva dintre secretele artei sale.
Astfel, vom face o tombola la care vor participa toti detinatorii de NFT-uri, iar un numar de 200 de castigatori vor avea sansa sa se cunoasca cu dl. Malaele, fie la o piesa, fie la un workshop, in cadrul unei intalniri de grup care va avea loc nu mai tarziu de 6 luni de la finalizarea vanzarii tuturor NFT-urilor.
Organizatorul va anunta pe website-ul www.eumalaele.ro modalitate concreta de extragere aleatorie a castigatorilor (aceasta se va realiza printr-un sistem informatic ales de Organizator).
In vederea exercitarii de catre detinatorul de NFT-uri a optiunii mentionata la litera A de mai sus dar si a colectarii datelor dumneavoastra (nume/prenume, adresa de livrare, numar de telefon si adresa de email) necesare pentru a va transmite beneficiile mentionate la literele A si B de mai sus dar si pentru a va anunta asupra rezultatului tombolei mentionate la litera C de mai sus (in cazul in care veti fi desemnat castigator), Organizatorul va va comunica prin intermediul website-ului www.eumalaele.ro detalii cu privire la aplicatia in care va veti loga prin wallet-ul Multiversx pentru a introduce datele mai sus mentionate.
Anexa 2
Documentație privind cesiunea drepturilor patrimoniale de autor asupra Imaginilor asociate NFTs din colecția EuMalaele
Cesiunea drepturilor de autor asupra operei grafice reprezentate de conturul măștii Subcarpați individualizată prin combinația unică de culori și forme, de la Organizator la Membru, se va realiza în baza certificatului eliberat de către Organizator la solicitarea fiecărui Membru.
Drepturile cesionate: | Pe durata deținerii în mod valid a NFT asociat Imaginii, se cesionează către Membru drepturile patrimoniale de autor de a autoriza sau de a interzice: a)reproducerea Imaginii; b)distribuirea Imaginii; c)închirierea Imaginii; d)împrumutul Imaginii; e)comunicarea publică, direct sau indirect a Imaginii, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea operei la dispoziția publicului, astfel încât să poată fi accesată în orice loc şi în orice moment ales, în mod individual, de către public; f)radiodifuzarea Imaginii; g)retransmiterea prin cablu a Imaginii. |
Teritoriu: | Întreg teritoriul lumii. |
Durata cesiunii: | durata legală de protecție a drepturilor de autor asupra operelor grafice prevăzută de Legea nr. 8/1996, respectiv pe parcursul vieţii autorului, iar după moartea acestuia, pentru o perioadă de 70 de ani. |
Modalități de exploatare: | |
| Membrul va avea dreptul de a reproduce Imaginea în mediul online |
| La solicitarea Cesionarului, Cedentul va furniza confirmarea scrisă pentru fiecare modalitate de exploatare comercială în mediul digital, indicând drepturile patrimoniale de autor exploatate, mediile de exploatare, tirajul, teritoriul și durata exploatării, sub condiția respectării principiului Plăților Automate, respectiv transferul către Organizator a 8% din valoarea veniturilor realizate ca urmare a oricărei exploatări în mediul offline, în cryptomonedă ori monedă fiat. |
| La solicitarea Cesionarului, Cedentul va furniza confirmarea scrisă pentru fiecare modalitate de exploatare comercială în mediul digital, indicând drepturile patrimoniale de autor exploatate, mediile de exploatare, tirajul, teritoriul și durata exploatării, sub condiția respectării principiului Plăților Automate, respectiv transferul către Organizator a 8% din valoarea veniturilor realizate ca urmare a oricărei exploatări în mediul offline, în cryptomonedă ori monedă fiat. |
Anexa 3
Definitii si interpretari
- Definitii
,,Blockchain” – registru contabil informatic care asigura stocarea de criptomonede, tranzacțiile între / cu criptomonede, precum și alte date referitoare la tranzacțiile între criptomonede;
,,Cumpărător” sau ”Cumpărător inițial” – orice Vizitator care plasează o comandă pe Platformă, pentru a achiziționa NFT-uri în schimbul plății corespunzătoare NFT-ului achizitiona și afișat în dreptul acestuia pe Platformă. Prin comandarea/achiziționarea NFT-urilor, Cumpărătorul declară și garantează că are cel puțin 18 ani. Achiziționarea pe Platformă de către persoane sub vârsta de 18 ani este strict interzisă. Este interzisă, de asemenea, și donarea, vânzarea sau cedarea sub orice formă a NFT-urilor persoanelor sub vârsta de 18 de ani în afara Platformei.
”Cumpărător subsecvent”– subdobânditorul Cumpărătorului din vânzarea inițială (de la Organizator la Cumpărător). Cumpărătorul unui NFT care achiziționează un NFT de la Cumpărător va fi ținut de acești Termeni și Condiții, întocmai precum Cumpărătorul inițial.
“Datele cu caracter personal”- datele care identifică o persoană fizică sau care se referă la o persoană fizică identificabilă.
,,Minting” – procesul de preluare a unui activ digital și de conversie a fișierului digital într-un activ digital stocat pe blockchain, devenind astfel un bun care poate fi cumpărat și vândut;
,,NFT” sau ,,Non Fungible Token” ( în continuare ,,NFT”) – este un jeton nefungibil care reprezintă o unitate de date unică dintr-un registru contabil informatic. Jetonului, în înțelesul Termenilor și Condițiilor, îi este asociată o fotografie asupra careia Organizatorul detine drepturile de proprietate intelectuala, acesta fiind consemnat și monitorizat în permanență pe un registru Blockchain (Multiversx) pe care va fi încărcat acest NFT anterior primei vanzări, realizate de către Organizator. Re-vânzarea NFT, dupa expirarea perioadei de embargo, va fi posibilă exclusiv prin intermediul aceluiași Blockcain, fără ca prin aceasta să se poată interpreta că deținătorilor NFT (inclusiv dar fără a se limita la Cumpărătorul inițial) le este limitat dreptul de dispoziție ca urmare a voinței unilaterale a vânzătorului, dat fiind faptul că această modalitate de utilizare și/sau tranzacționare a Produsului este intrinsecă acestuia.
,,Platforma” – se referă la site-ul www.xoxno.com prin intermediul căruia va fi acordat accesul la blockchain în vederea vânzării de către Organizator a NFT-urilor și vor fi disponibile beneficiile de care pot uza deținătorii NFT-urilor;
,,Private Sale” – va începe din data de 11 mai 2023, ora 20.30, și în cadrul căreia Vizitatorii/Cumpărătorii vor putea achiziționa NFT-ul dorit;
,,Public Sale” – etapa în care NFT-urile se pot achiziționa de către publicul larg, respectiv in data de 11 mai 2023, ora 21.00. Această etapă durează pana la momentul la care Organizatorul va vinde toate cele 5.000 opere derivate mentionate in Termeni si Conditii;
“Smart contract”– contractul inteligent încheiat la distanță între Organizator și Cumpărător, prin care Organizatorul transferă în favoarea cumpărătorului, iar cumpărătorul își exprimă acordul cu privire la livrarea/vânzarea NFT-ului. Acest tip de contract se execută de la sine, in momentul achiziționării NFT prin intermediul blockchain, și verifică automat dacă condițiile vânzării sunt satisfăcute, fără intervenția unui terț. Smart Contractul își are fundamentul și utilitatea în blockchain;
,,Vizitator” – poate fi orice persoană care accesează/vizitează/utilizează Platforma/website-ul www.eumalaele.ro, putând plasa comenzi sau comunica cu noi prin intermediul e-mail-ului și/sau numărului de telefon afișat pe Platformă.
- Interpretari
În interpretarea Termenilor și Condițiilor cuvintele la plural includ și singularul precum și invers; un gen îl include și pe celălalt; referirile la o persoană includ și referirile la succesorii acesteia ori dobânditorii legali ai acesteia cu titlu particular, cu excepția cazului în care prin prezenții Termeni și Condiții este reglementată în mod distinct situația dobânditorilor inițiali, față de cei subsecvenți.